Transplantace obočí

Transplantace obočí a řas Obočí patří v lidské tváři k velice důležitým estetickým prvkům. Tvář s neúplným obočím či případně zcela bez něj se nám zdá netypická a přitahuje nechtěnou pozornost. Naopak obličej s pěkně formovaným, udržovaným a plným obočím se jeví jako mladistvý, souměrný a příjemný na pohled.

 

Transplantace obočí metodou GHO-FM

Metodou transplantace vlasů a jiného vlasového porostu umíme řešit i situaci, kdy z různých příčin došlo ke ztrátě obočí. Ať už to byl úraz, nemoc nebo vytrvalá snaha o jeho „zeštíhlení“, dá se situace řešit doplněním stávajících chloupků o štěpy z vlasaté části hlavy nebo v indikovaných případech i štěpy z těla. Naše metoda GHO-FM, při níž používáme k odběru jehly o průměru 0,55‒0,6 mm, je velice šetrná jak k místu odběru, tak k místu implantace. Nezanechává žádné viditelné jizvy a výsledný efekt je v oblasti odběru i implantace štěpů velice přirozený.

Optimální počet štěpů k doplnění jednoho obočí se pohybuje v rozmezí od 70 do 220. Od počtu štěpů se též odvíjí cena zákroku, jejíž výše je obvykle mezi 13 000 a 30 000 Kč. Za na první pohled vysokou pořizovací cenu ale získáte nové vlastní obočí, které vám vydrží po celý zbytek života. Veškeré barvení, tetováže a jiné kosmetické úpravy obočí tak budou minulostí! Nové obočí je nutné pouze jednou za měsíc zastřihnout, aby neztratilo nic na své přirozenosti. Zákrok se dá provést v jednom nebo i několika sezeních dle náročnosti výkonu a finančních možností klienta.

Jak zákrok probíhá?

Vše se odehrává ve třech etapách a trvá v závislosti na počtu implantovaných štěpů zhruba 2 až 4 hodiny. Pacient je po celou dobu pouze v lokální anestezii. V první fázi se štěpy odebírají z určeného místa, nejčastěji ze zátylku. Tam se kůže injekčně znecitliví, aby samotný odběr klient necítil. Odběr trvá maximálně hodinu, přičemž čím méně štěpů se odebírá, tím kratší má trvání.

V navazující fázi je provedeno architektonické rozvržení otvorů pro nové štěpy. Tato fáze je velmi důležitá, protože růst nových štěpů bude kopírovat pozici a sklon dírky, do níž budou vsazeny. Tato část zákroku se taktéž provádí v lokálním znecitlivění.

V závěrečné třetí fázi se štěpy postupně vkládají jeden po druhém speciálními pinzetami do připravených dírek. Náš operační tým přitom dbá na přesnou manipulaci se štěpy, aby nedošlo k jejich mechanickému poškození.

Po zákroku by měl následovat zhruba týdenní klid, kdy jsou možné veškeré sociální a pracovní aktivity s výjimkou sportu, slunění a potápění. Po 10 dnech se váš život vrátí zcela do normálu a 2 týdny po zákroku už nebudou patrné žádné stopy po provedeném zákroku. Jedinou dočasnou památkou mohou být některé mírně trčící štěpy, které vypadnou, aby na jejich místě o několik týdnů později vyrostl již nový a zdravý chloupek. Hojení lze urychlit aplikací vlasového ultrafiltrátu Revitastem Hair, což je doplněk stravy ve formě kapek speciálně vyvinutý naší klinikou.

Pro koho není transplantace vhodná?

Transplantaci obočí nemohou podstoupit pacienti s infekčním onemocněním v oblasti očí a dále ti, kteří utrpěli úraz obočí, od něhož ještě neuplynulo 9 měsíců ke dni transplantace. Počkat musí i klienti s čerstvou tetováží obočí, tj. takovou, která je mladší jak 9 měsíců. Ve zmíněných případech by totiž mohlo dojít k zanícení transplantovaných štěpů a zbytečným pooperačním komplikacím.

 

Jizva způsobila výpadek chloupků v obočí >Finální vzhled obočí po transplantaci
Jizva způsobila výpadek chloupků v obočí Finální vzhled obočí po transplantaci

 

Více fotografií z průběhu transplantace obočí naleznete v sekci procedura obrazem.