Metody řešení: Akupunktura

Kontaktujte naše odborníky:

MUDr. Emílie Junková MUDr. Emílie Junková
specialistka na léčbu akupunkturou
emilie.junkova@panaceahairclinic.cz
Stáhněte si informační brožuru:

Obrázek Akupunktura

 

Jedna z moderních teorií akupunktury tvrdí, že pokud je v těle přítomno dráždění vyvolávající nemoc (ať už je původu chemického, tepelného, toxického či psychického), pak tělo reaguje na jeho dlouhodobé působení přeladěním celého organismu, zvláště pak vegetativní nervové soustavy. Jedním z projevů těchto změn je snížená výživa tkání, což má za následek pokles jejich odolnosti a životnosti. Viditelným projevem pak může být právě padání vlasů, které nejsou organismem dostatečně vyživovány.

Stimulací akupunkturních bodů dochází k obnově původního harmonického nastavení organismu. Pokud se s akupunkturou začne včas při prvních příznacích choroby (např. objevení se prvotního okrouhlého ložiska vypadaných vlasů), dochází k úplnému zhojení a choroba se již dále nerozšiřuje.

K dosažení viditelných a trvalých výsledků je vhodné absolvovat 10–12 sezení v rámci jedné kúry. Počet kúr se pak odvíjí od míry poškození organismu a stádia choroby. Jedno sezení trvá 40 minut. Jako doplněk léčby slouží nárazově podávané soubory vitamínů, a to přibližně třikrát ročně dle přesných instrukcí ošetřujícího lékaře.

Indikace:
  • Dermatitis seborhoica – mastivost a s tím související vyšší výpad vlasů
  • Defluvium capiticii – vypadávání vlasů po porodu, stresu a infekčních chorobách
  • Alopecia areata et maligna – ztráta vlasů v okrouhlých ložiscích

 

Šipka zpět