Průběh transplantace

Druhá fáze: příprava lůžek pro nové vlasy

Po pauze, během které se pacient občerství a odpočine si, pro něj opět přijdeme na pacientský pokoj a doprovodíme ho zpět na operační sál. Tam se posadí do operačního křesla. Zopakuje se načrtnutí linií nebo oblastí, kde by nové vlasy měly růst. Poté se začne s aplikací lokální anestezie v příjmové oblasti štěpů.

Pro zmírnění bolestivosti jednotlivých vpichů je použit sprej se syntetickým ledem. Anestezie začíná účinkovat do tří minut, poté už není cítit žádná bolest. Jen dotek nebo tlak. Může se tedy začít s přípravou lůžek (dírek) pro nově implantované vlasové štěpy.

Celé dírkování v závislosti na počtu štěpů obvykle trvá 20 až 30 minut a pacienti zvukový dojem z něj často přirovnávají k loupání pomeranče. Žádnou bolest však necítí. Zatímco pacient sedí a může bez problémů komunikovat s operačním týmem, naši specialisté sledují klíčové parametry celého procesu. Patří mezi ně sklon dírky, rotace, hloubka vpichu a tloušťka vpichu. Prostě všechno, co bude mít vliv na finální podobu nové vlasové pokrývky a celoživotní růst transplantovaných vlasů. Každý vpich je kontrolován a počítán, takže máme několikanásobnou kontrolu počtu štěpů.

Po vytvoření poslední dírky nastane jejich čištění pinzetou, aby v nich nezůstaly povrchové částečky kůže. Pokud by tyto částečky totiž nový štěp zatlačil dovnitř, mohly by později způsobit zánětlivé reakce. Tímto druhá fáze končí a může dojít k finálnímu sázení štěpů.

 

Šipka zpět