Procedura obrazem

Domenico (56 let)

Domenico (56 let)

Jsme vždy rádi, když si mezi silnou mezinárodní konkurencí vyberou naši klienti právě služby PANACEA HAIR CLINIC. Zejména pokud to k nám nemají zrovna blízko, jako například Domenico, který pochází z jihu slunné Itálie. Domenica trápil velmi prořídlý vlasový porost, který jsme zahustili přenesenými folikuly z dárcovské oblasti. Na výsledek transplantace se podívejte do naší galerie.

Bernard (33 let)

Bernard (33 let)

Další úspěšný boj s kouty. Po osmi měsících je někdejší „zub“, který zdobil Bernardovo čelo, úspěšně zakryt novými vlasy, které vyrostly z přenesených folikulů.

Rostislav (43 let)  

Rostislav (43 let)

Rosťa má již několik let na hlavě dlouhou úzkou jizvu po operaci. Vzhledem k tomu, že rád nosí krátce střižené vlasy, byla tato památka na chirurgický zákrok dost znatelná, a proto se rozhodl pro transplantaci vlasových kořínků přímo do jizvy, aby tak lépe splynula s okolní zdravou pokožkou. Na výsledek se podívejte do přiložené foto galerie.

Petra (35 let)

Petra (35 let)

Mužské kouty jsou vždy nepříjemným problémem. Nicméně pro našeho klienta, který se rozhodl podstoupit změnu z mužského na ženské pohlaví, byl tento problém dvakrát tak palčivý. Naší šetrnou metodou GHO-FM jsme mu však pomohli na jeho cestě k nové identitě, a to jak esteticky, tak i psychicky.

John (29 let)

John (29 let)

John spadá do stále rostoucí skupiny mladých mužů, kteří po dvacítce začínají trpět vypadáváním vlasů ve frontální oblasti. Ztráta vlasů zde vede ke vzniku neatraktivních koutů. Z tohoto důvodu se John rozhodl pro transplantaci vlasových folikulů, při níž jsme obnovili jeho přirozenou vlasovou linii.

Marek (39 let)

Marek (39 let)

Doslova na vlastní kůži mohl Marek poznat rozdíl mezi zastaralou stripovou a naší moderní GHO-FM metodou transplantace vlasových kořínků. Po stripové metodě mu totiž v oblastech s přenesenou tkání začaly růst ostrůvky štětinek místo očekávaného souvislého vlasového porostu. Z tohoto důvodu u nás podstoupil korektivní zákrok, při němž jsme parietální (temenní) oblast zahustili naší metodou GHO-FM, při níž nejen že jsou folikuly sázeny jednotlivě (nevytváří tedy nepřirozené ostrůvky vlasů), ale navíc se i dbá na jejich správný sklon při sázení, aby vlasový porost následně vypadal co nejpřirozeněji.

Marta (52 let)

Marta (52 let)

Našimi klienty jsou i onkologičtí pacienti, kteří během agresivních terapií přišli o vlasy. Lysé místo nad uchem bylo pro Martu již delší dobu neveselou připomínkou prodělané radioterapie. S rozhodnutím udělat za nemocí tlustou čáru šla ruku v ruce snaha obnovit svůj původní vzhled. Proto Marta podstoupila přibližně tříhodinový zákrok, při němž jsme na postižené místo přenesli folikuly, které již po krátké době nahradí původní ztracené vlasy.

David (43 let)

David (43 let)

Davida trápil úbytek vlasů projevující se rychlým ústupem vlasové linie. Tu se nám během transplantace podařilo obnovit a posunout dále do frontální (čelní) oblasti. Na fotografii vidíte výsledek naší práce rok po transplantaci. Další postup je na zvážení klienta. Někteří jsou spokojeni s dosaženým výsledkem, jiní si přejí vlasovou linii posunout ještě více, což už je však otázkou druhého samostatného zákroku.

Stanisław (56 let)

Stanisław (56 let)

Dalším z klasických případů alopecie je úbytek vlasů v oblasti vertexu, kdy na hlavě vzniká mnišské kolečko. S tímto se Stanisław nemohl smířit, a proto se svěřil do našich rukou, abychom mu obnovili jeho někdejší bujný vlasový porost. Vzhledem ke stádiu alopecie to byl opět běh na delší trať, nicméně trpělivost se Stanisławovi v tomto případě skutečně vyplatila. S konečným výsledkem byl nadmíru spokojen.

Roberto (41 let)

Roberto (41 let)

V Robertově případě jsme štěpy sázeli do fronto-parietální oblasti (tedy do oblasti mezi temenem a čelem). Celou transplantaci jsme vzhledem k jejímu rozsahu pro komfort klienta rozdělili do dvou dnů.

Lukáš (36 let)

Lukáš (36 let)

Lukáš měl stejný problém jako Petra – ustupující vlasovou linii. Metoda GHO-FM je pro její doplnění nejvhodnější, jelikož lékař namaluje novou linii tak, aby odpovídala danému typu obličeje, přičemž tým operatérů ji pak štěp po štěpu ručně vytvoří. Tím je zaručeno, že výsledek bude vypadat zcela přirozeně.

Petr (28 let)

Petr (28 let)

Mezi našimi klienty jsou i lidé, kteří se rozhodli podstoupit změnu pohlaví. V tomto nelehkém procesu, který vyžaduje velmi zodpovědný přístup, jsme podpořili i Petra, kterému po transplantaci vlasů stripovou metodou zůstala na památku nehezká jizva. Sázení štěpů do jizev není snadné, jelikož tkáň je zde vyživována méně, a proto se musí štěpy klást s menší hustotou.

Ondřej (42 let)

Ondřej (42 let)

Skutečně žádný problém není neřešitelný a Ondřej je toho jasným důkazem. Dvaačtyřicetiletý muž již hodil flintu do žita a se svými vlasy se pomyslně rozloučil. Naši specialisté ho však vyvedli z omylu, když mu dokázali, že ani rozsáhlá alopecie není něčím, s čím by si hravě neporadili.

Josef (52 let)

Josef (52 let)

Aktivního podnikatele Josefa trápila ztráta vlasů asi 16 let. Původně transplantaci vlasů odmítal kvůli obavě z jizev. Po konzultaci s naším týmem však své obavy odložil a svěřil se do našich rukou. Věděli jsme, že to bude běh na delší trať, minimálně 2 200 štěpů. Jak transplantace dopadla, uvidíte v naší galerii.

František (32 let)

František (32 let)

František je mladý aktivní sportovec zvyklý nosit krátký sestřih. Aby na svém zvyku nemusel kvůli úbytku vlasů nic měnit, vyhledal naši pomoc.

Karel (38 let)

Karel (38 let)

Karel, vitální muž, podnikatel a sportovec, se nechtěl smířit s klasicky umístěnou pleší. Jeho výhody: dostatek dárcovských vlasů, trpělivosti i financí.

Jiří (26 let)

Jiří (26 let)

Kouty a netypický zub v centru vlasové linie Jiřího trápily od 20 let. Cílem zákroku bylo zmírnit kouty a vymazat zub. Náš odhad: 650 štěpů. Jiří se ale cítil jen na 500. Nakonec jsme se shodli na kompromisních 580 štěpech.

Jakub (45 let)

Jakub (45 let)

Před více než deseti lety podstoupil transplantaci vlasů starší, tzv. stripovou, metodou. Jakub rád nosí kratší sestřih, při němž je však viditelná jizva, která vznikla po operaci. Ta se postupem času roztáhla a Jakub se ji rozhodl zakrýt vlastními vlasy za využití naší metody. Po vstupní konzultaci jsme se rozhodli pro rozdělení transplantace do několika etap, protože jizva není plnohodnotná tkáň a prokrvení je v ní jiné než v ostatní kůži. Vlasy se musí transplantovat s menší hustotou, jelikož nově implantované štěpy by si v prvních dnech navzájem odebíraly výživu a jejich úchyt by byl daleko menší.

Anežka (50 let)

Anežka (50 let)

Díky své přesnosti lze metoda GHO-FM použít i pro transplantaci obočí. V případě Anežky byla ztráta obočí způsobena popálením, takže transplantace folikulů probíhala do popáleninové jizvy, čímž se přenos štěpů opět znesnadnil.

Jana (25 let)

Jana (25 let)

Ženy si odjakživa zakládaly na svém obočí, což dokládají již starověké malby a nalezené zbytky líčidel. Proto je pro ženu ztráta obočí velmi palčivým problémem. Díky přesnosti naší metody GHO-FM ale dokážeme i poškozené obočí doplnit o nové folikuly, z nichž vyrostou plnohodnotné chloupky, které obočí krásně doplní.

Holanďan (40 let)

Robert (40 let)

U tohoto pacienta byla indikace k použití metody GHO-FM v oblasti vertexu, tj. zadní části temene. Po 600 transplantovaných štěpech a dvou měsících podpůrné léčby ultrafiltráty byla změna rozhodně znát.

Kouty

Filip (32 let)

Filip bezúspěšně zkoušel tradiční léčbu Finasteridem předtím, než se rozhodl pro metodu GHO-FM. Dvouetapový výkon o celkovém počtu 1350 štěpů (900+450) zahustil kouty a vytvořil novou vlasovou linii.

Nikola

Nikola (44 let)

Klient ve věku 44 let, transgender. Výkon - 1. etapa transplantace FUE ke snížení vlasové linie a implantace do oblasti koutů. Kontrola po 18 měsících s následnou fotodokumentaci.