Metody řešení:

Schéma řezu vlasem

Metod, jak řešit problém se ztrátou vlasů, je řada. Od konzervativní péče využívající kvalitních preparátů přes metody alternativní medicíny až po vlastní transplantaci vlasů. Ovšem žádná z metod by nebyla účinná bez dokonalé znalosti kvality vašich vlasů. K tomu, abychom byli schopni zvolit tu nejoptimálnějších léčbu či metodu řešení vašeho problému, je nutné nejdříve provést trichologické vyšetření vlasového porostu. Proto následující přehled jednotlivých metod léčby berte pouze jako výčet postupů, které vám může nás specialista po konzultaci nabídnout.

 

#1 Restart organismu

Konvenční medicína stále bojuje se svými limity, kdy v mnohých případech léčí pouze projevy onemocnění, nikoli jejich samotnou příčinu. Klasická alopatická medicína navíc často pomíjí péči o udržení celkového dobrého zdravotního stavu organismu. Naše klinika však hledá alternativní způsoby léčby, které využívají sílu přírodních látek a samoobnovovacích schopností lidského organismu.

BHRT

Bioidentická hormonálně regenerační terapie, zkráceně BHRT, se snaží padání vlasů potlačit cestou vyrovnání změněné hladiny hormonů v těle. Hormonální nerovnováha totiž způsobuje produkci látek, které svým chemickým složením poškozují vlasové folikuly. Obnovením správné hladiny hormonů a doplněním nezbytných vitamínů a minerálů pak lze zamezit působení těchto látek na vlasové kořínky. Více informací o BHRT

Bachova květová terapie

Jedním z častých důvodů, který stojí za problémy se ztrátou vlasů, bývá špatně zvládaný stres, vnitřní nepokoj a nerovnováha. Bachova květová terapie je jednou z přirozených a bezpečných metod, jak se s tímto nepříznivým stavem organismu vyrovnat. Esence květů určitých rostlin pomáhají emoční prostředí člověka harmonizovat a přináší mu úlevu. Vhodně zvolenou Bachovou květovou esencí lze překonat negativní emoce a nastolit vnitřní rovnováhu těla. Po stabilizování emoční stránky klienta následně mizí i jeho problém, ať už je to padání vlasů nebo jiný důvod, který k tomuto padání může vést.

S touto metodou úzce souvisí nutnost nastolení zdravé životosprávy a sestavení nutričně vyváženého jídelníčku, které jsou nezbytným předpokladem pro úspěšnou léčbu. S překonáním stravovacích zlozvyků a s nastolením nutných změn v denních rytmech vám pomůže Mgr. Slávka Hajduková, naše specialistka na konzervativní léčbu.

Ozonoterapie

K regeneraci vlasových folikulů lze ale též využít i příznivé účinky ozonu. Ačkoli je jeho pozitivní působení na lidský organismus lékařům známo již dlouho, na vzestupu je ozonoterapie až v poslední době. Je to zejména díky její dobré snášenlivosti pacienty a absencí vedlejších účinků. Ozon dodá vašim vlasovým kořínkům potřebnou energii pro jejich regeneraci a následný růst zdravých vlasů. Více informací o ozonoterapii

Léčba alopecie akupunkturou
Léčba alopecie akupunkturou

Plazma terapie

Abychom ale podpořili růst vašich vlasů, nemusíme nutně vyrábět molekuly ozonu. Vystačíme si totiž i s vašimi vlastními zdroji, a to doslova. Z 10 ml vaší krve totiž dokážeme oddělit krevní plazmu, která je bohatá na krevní destičky. Ty společně se speciálním aktivátorem tvoří účinný „regenerativní koktejl“, jenž se následně injekčně aplikuje do podkoží k vlasovým kořínkům. Mezi výhody plazma terapie patří fakt, že je při ní využívána vaše vlastní krev. Na rozdíl od uměle připravených vyživujících chemických látek ji totiž tělo přijme zaručeně bez jakýchkoli alergických reakcí. Více si o metodě můžete přečíst v naší speciální informační brožuře.

Akupunktura

Dalším současným trendem v léčebných postupech je znovuobjevování východní medicíny. Součástí našeho týmu odborníků je i dermatoložka MUDr. Emílie Junková, která se již více jak třicet let zabývá léčbou alopecie pomocí akupunktury. Stimulací akupunkturních bodů totiž dochází k obnovení původního harmonického nastavení organismu, které bylo narušeno stresem, agresivní chemickou léčbou či jiným typem podráždění. Odstraněním tohoto podráždění pak dochází k obnovení správné činnosti folikulů. Více informací o akupunktuře

 

#2 Podpůrné preparáty

Ruku v ruce se všemi speciálními metodami regenerativní medicíny jde i každodenní péče o vlasy a pokožku hlavy. Běžné přípravky pro mytí vlasů dostupné v drogeriích často obsahují toxické sloučeniny, které mohou způsobit podráždění pokožky hlavy, a být tak původcem vašich problémů s vlasy. Proto tým PANACEA HAIR CLINIC dlouhodobě preferuje přípravky využívající sílu extraktů z účinných bylin. Na výrobě mnohých preparátů se sami podílíme, díky čemuž můžeme zaručit nejen jejich účinnost, ale i bezpečnost. Kompletní přehled přípravků pro každodenní péči o vlasy a taktéž doplňků stravy pro podporu jejich růstu naleznete v sekci preparáty.

 

#3 Metoda GHO-FM

Pokud naši lékaři na základě výsledků vyšetření kvality vlasového porostu zjistí, že výše uvedenými metodami a přípravky není možné naplnit očekávání pacienta od léčby, přistupujeme k aplikaci naší transplantační metody GHO-FM, která garantuje trvalé řešení. Úspěšná léčba je přitom možná i v místech zcela bez vlasů, jako jsou například jizvy.