Problémy s vlasy

Norwoodské schéma vypadávání vlasů u mužů
Norwoodské schéma vypadávání vlasů u mužů

Ludwig schéma vypadávání vlasů u žen
Ludwig schéma vypadávání vlasů u žen

I přesto že lze ztrátu vlasů s rostoucím věkem považovat za přirozený jev, překročí-li hranici mírného úbytku, hovoříme již o chorobné ztrátě vlasového porostu, tzv. alopecii. Tímto postižením trpí miliony lidí na celém světě. V České republice jde o zhruba 40 % mužů a 35 % žen.

Pokud podchytíme úbytek vlasů včas již ve stadiu řídnutí či posouvání hranice vlasové pokrývky, může být dostačující podpůrná léčba, kterou po důkladném vyšetření stanoví náš odborník. Tato léčba může být doporučena samostatně či v kombinaci s autotransplantací vlastních vlasů, na kterou se již téměř 20 let specializujeme. Je-li však porost ve stádiu, kdy by podpůrné prostředky neměly šanci na úspěch, pak je jedinou možnou metodou řešení problému právě transplantace vlastních vlasových folikulů naší účinnou metodou GHO-FM.

Základem tohoto šetrného postupu bez užití skalpele je odběr každého vlasového štěpu jednotlivě speciální jehlou z oblastí, které jsou geneticky naprogramovány tak, že nepodléhají vlivům padání. Odtud se přenesou vlasy do oblastí, kde se jich naopak nedostává. Díky tomuto postupu metoda GHO-FM nabízí trvalé řešení.

Vlasy mohou vypadávat nebo jinak onemocnět nejen na základě genetických dispozic. Dále za jejich padání může psychický a fyzický stres, změny v organismu v důsledku podstoupení chemoterapie či radioterapie nebo o ně můžeme přijít při úrazech, zejména popáleninách. Následky tohoto postižení lze také napravit pomocí naší metody GHO-FM.

Trápit vás ale nemusí jen pokrývka hlavy. Skoro každá druhá žena řeší geneticky chudé obočí. Ta tam je doba permanentní tetováže a uměle namalovaných linek. I zde můžeme velmi účinně a především trvale pomoci.

 

Pomocí transplantace vlasů lze řešit následující situace:

  1. ustupující přední vlasovou linii 
  2. tvorbu mužských či ženských koutů
  3. řídnoucí temeno (tzv. mnišské kolečko)
  4. jizvy po poraněních, popáleninách a starších typech transplantace
  5. výpadek obočí
  6. výpadek jiného ochlupení (např. vousy)
 
1. Ustupující vlasová linie
2. Kouty 3. Mnišské kolečko

   
4. Jizva po strip metodě 5. Řídké obočí

6. Řídké vousy


Lze problémům s vlasy předcházet? 
    

Ano. Představa, že jediným a všespásným řešením úbytku vlasů je jejich vlastní transplantace, může být mylná. Problémům s vlasy lze totiž předcházet. Nenechte se ovšem zlákat a ovlivnit reklamami na různé zázračné přípravky, krémy, vodičky nebo tablety. A již vůbec ne bez předchozí analýzy, která jedině stanoví, zda je daná oblast pokožky vůbec zdravá a schopna samoobnovení.

Pokud je šance na úspěch podpůrnými přípravky, naši odborníci doporučí kvalitní produkty, které splňují všechna žádoucí kritéria a atesty a kterým bezpodmínečně důvěřují.